Mijn naam is Denise van Donk en ik heb een grote liefde voor het insolventie- en ondernemingsrecht. U komt mij met name tegen wanneer u advies nodig heeft op deze gebieden. Denk hierbij aan (het afwenden van) een faillissement, de aanvraag van surseance van betaling en de begeleiding naar en in een pre-packsituatie. Daarnaast richt ik me op kwesties op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, bedrijfsovername en zekerheidsrechten. Ik word door de Rechtbank Noord-Holland regelmatig aangesteld als curator in faillissementen.

De studie Rechten aan de Universiteit Utrecht rondde ik af in 2001. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan als juridisch medewerker op een advocatenkantoor en als griffier bij de Rechtbank Utrecht. In 2002 ben ik begonnen als advocaat. In 2010 heb ik de Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht afgerond. Ook ben ik afgestudeerd in het Mededingingsrecht. Verder ben ik lid van de Vereniging van Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).

Wat mij aanspreekt in mijn vak, is de veelzijdigheid. Als curator moet je vanzelfsprekend over veel juridische kennis beschikken, heel pragmatisch kunnen denken en handelen en tevens een directe en pittige confrontatie aan kunnen gaan. De behoefte van mijn cliënten staat centraal en ik denk graag met hen mee. Door de jaren heen heb ik een enorme hands-on mentaliteit ontwikkeld, wat de organisatorische kant van mijn werkzaamheden ten goede komt. Ik werk graag bij Guido de Wit Advocaten, omdat ik tussen prettige collega’s de ruimte krijg om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik vind het fantastisch om de zorg te dragen in lastige situaties. Dat geeft mij energie! Net als (hard)lopen en reizen. Dit doe ik graag in mijn vrije tijd.

Denise van Donk

Rechtsgebieden 

Insolventierecht
Ondernemingsrecht

Telefoon

072-3032000

E-mail

Social