Mijn naam is Erik de Boer en vrijwel vanaf het begin van mijn carrière kwam ik veelvuldig in aanraking met het insolventierecht. Het insolventierecht heeft naast een veelzijdig karakter ook raakvlakken met verschillende andere rechtsgebieden. Hierdoor ontwikkelde ik al snel een voorliefde voor dit bijzonder boeiende rechtsgebied. Ik heb mij om deze reden gespecialiseerd in het insolventierecht en in 2013 de postdoctorale specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie behaald, nadat ik in 2004 de studie Rechten aan de Universiteit Utrecht had afgerond.

Kort na mijn studie heb ik ervaring opgedaan als stagiair bij twee grote kantoren in Amsterdam en Utrecht om vervolgens een jaar werkzaam te zijn als juridisch medewerker. Sinds 2006 ben ik actief als advocaat. Ik word regelmatig tot curator in faillissementen benoemd door de rechtbank. In de afgelopen jaren heb ik tientallen faillissementen afgewikkeld. Daarnaast houd ik me bezig met het adviseren van partijen die met een (dreigend) faillissement in aanraking komen, zowel ondernemingen in financiële moeilijkheden als stakeholders zoals leveranciers, klanten, financiers en zekerheidsgerechtigden. Met regelmaat adviseer ik partijen over bestuursaansprakelijkheidskwesties. Ik ben in het verleden voorzitter geweest van de Jonge Balie Alkmaar en een afgevaardigde bij de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN). Op dit moment ben ik penningmeester van de Stichting Permanente Opleiding Orde van Advocaten Alkmaar (SPOA) en lid van de Vereniging van Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).

Ik lees graag een goed boek, houd van wandelen, fietsen en skiën en speel zo nu en dan een potje tennis. Werken bij Guido de Wit Advocaten betekent voor mij werken in een hecht en enthousiast team, waarin iedereen elkaar goed kent. Doordat alle medewerkers hun individuele bijdrage leveren, zijn we gezamenlijk in staat om de hoogwaardige juridische dienstverlening te leveren waar Guido de Wit Advocaten voor staat. De open en prettige werksfeer binnen Guido de Wit Advocaten zorgt ervoor dat ik iedere ochtend met veel plezier naar ons kantoor afreis.

Erik de Boer

Rechtsgebieden 

Insolventierecht
Ondernemingsrecht

Telefoon

072-3032000

E-mail

Social