Kantoor
Ons kantoor is gewoon geopend. Echter een groot deel van onze mensen werkt vanuit huis, ons kantoor is dus minimaal bezet. In principe – in ieder geval tot 6 april 2020 –  ontvangen wij geen bezoekers op ons kantoor aan de Olympiaweg in Alkmaar. Dit om onnodige besmettingen te voorkomen. Wij ontvangen alleen als dat echt noodzakelijk is. Dus alleen als een dossier er echt om vraagt is een bijeenkomst op ons kantoor mogelijk. Contact met onze advocaten kan op dit moment beter via de telefoon plaatsvinden. Wij vragen uw begrip daarvoor.

Rechtspraak
De rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges zijn – in eerste instantie tot 6 april 2020 – gesloten. Urgente zaken gaan wel door. Dat zijn zaken waarbij een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven. Voor civiele zaken moet u daarbij denken aan faillissementen, zittingen rond verplichte zorg, urgente familiezaken en spoedeisende kortgedingen of zaken waarbij de wettelijke termijnen, bijvoorbeeld voor bezwaar, beroep of hoger beroep in gevaar komen. Het gerechtsgebouw en de centrale balie zijn niet meer vrij toegankelijk.

Voor de zaken die wel doorgaan, geldt dat er geen publiek meer bij de zittingen aanwezig mag zijn. Voor de zaken die wel door moeten gaan, wordt er heel terughoudend omgegaan met het aantal aanwezigen. Alleen procespartijen mogen nog met een beperkte delegatie aanwezig zijn in de zitting zaal. Wij houden alle actuele ontwikkelingen voor u nauwlettend in de gaten. Daar waar uw zaak in de knel komt, zal de behandelend advocaat rechtstreeks contact met u opnemen. Vermoedelijk gaan schriftelijke procedures voorlopig wel door. Maar er worden alleen uitspraken gedaan waar dat kan en moet. Uitspraken worden gedaan zonder publiek en in beperkte aanwezigheid van journalisten. De Rechtspraak roept een ieder op geen telefonisch contact op te nemen. U kunt voor meer informatie beter uw advocaat bellen.

Advies nodig?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op
072-303 2000