Mijn naam is Miguel de Groot en ik sta u graag bij op het gebied van ondernemingsrecht en insolventierecht. Momenteel volg ik nog de driejarige Beroepsopleiding Advocaten en daarnaast draai ik volwaardig mee in de dagelijkse praktijk. Na het afronden van de Beroepsopleiding Advocaten wil ik mij verder specialiseren in het ondernemingsrecht.

Vanaf het begin van mijn werkzame leven ben ik altijd bezig geweest met het recht. Vanaf mijn 19e levensjaar als politieagent bij de Amsterdamse politie, thans Eenheid Amsterdam geheten, vervolgens tijdens mijn studie Nederlands recht en momenteel in mijn werkzaamheden als advocaat. Hierdoor heb ik al snel een groot rechtsgevoel ontwikkeld en ga ik confrontaties niet uit de weg.

In 2005 ben ik in dienst getreden bij de Amsterdamse politie. Na het afronden van de opleiding tot hoofdagent kwam ik tot de conclusie dat ik mij verder wilde verdiepen in de wereld van het recht. Naast mijn werk bij de Amsterdamse politie ben ik rechten gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam en heb ik stage gelopen bij een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam, waar mijn liefde voor het beroep van advocaat is ontstaan. In 2014 ben ik afgestudeerd in de richting van het ondernemingsrecht en faillissementsrecht en per 1 juni 2015 ben ik in dienst getreden bij Guido de Wit advocaten.

Werken bij Guido de Wit advocaten betekent voor mij werken met fijne collega’s op een professionele en tevens informele manier. Door als collega’s intensief samen te werken kan Guido de Wit advocaten haar cliënten hoogwaardige dienstverlening bieden waarbij het belang van de cliënt altijd centraal staat. Dagelijks word ik uitgedaagd creatief en inventief te denken om voor mijn cliënt het beste resultaat te behalen. Naast mijn werk als advocaat sta ik meerdere keren per week op de tennisbaan en ga ik graag ieder jaar een weekje snowboarden.

Miguel de Groot

Rechtsgebieden 

Ondernemingsrecht
Faillissementsrecht
Huurrecht

Telefoon

072-3032000

E-mail

Social