Ondernemingsrecht/ Insolventierecht

Erik de Boer

Advocaat

‘Ik vind het mooi om puzzels op te lossen en het beste resultaat voor mijn cliënt te bereiken’

Als advocaat en zeker ook in mijn hoedanigheid van curator in faillissementen is geen dag hetzelfde. Deze dynamiek maakt mijn werk afwisselend en veelzijdig en zorgt ervoor dat ik iedere ochtend met veel plezier naar ons kantoor afreis.

Zijn keuze om rechten te gaan studeren, was een bewuste. ‘Met een rechtenstudie op zak kun je veel kanten op. Ik kwam na mijn studie al vrij snel met Guido de Wit in contact en ben vanaf de oprichting aan zijn kantoor verbonden. Werken bij Guido de Wit advocaten betekent voor mij werken in een hecht en enthousiast team, waarin iedereen elkaar goed kent. Doordat alle medewerkers hun individuele bijdrage leveren en delen, zijn we gezamenlijk in staat om de hoogwaardige juridische dienstverlening te leveren. Er is een open en prettige werksfeer binnen dit kantoor waar samenwerken en sparren vanzelfsprekend is. Dat is redelijk uniek binnen de advocatuur, want die kenmerkt zich doorgaans door veel individualisme. Hier is het groepswerk en dat leidt tot een veel beter eindresultaat. Als advocaat word je daar ook beter van doordat je je aan elkaar kunt optrekken.’

Erik de Boer heeft het kantoor in de afgelopen jaren zien groeien. ‘We zijn in korte tijd uitgegroeid tot een professioneel kantoor van hoog niveau en dat zie je terug in de zaken die we op ons bureau krijgen. De keuze om louter ondernemers bij te staan  is een goede geweest en past ook bij me. Binnen dat spectrum is mijn hoofdspecialisatie het insolventierecht. Ik kan elke keer weer genieten als we iets perfects op papier hebben gezet. Wiskunde met woorden, noem ik dat wel eens. De juiste toon en toch raak, zodat de boodschap precies valt zoals bedoeld.’

Mijn specialismen: Insolventierecht – Ondernemingsrecht – Vennootschapsrecht – Financiering zekerheden (pandrecht, hypotheek, garanties, borgstellingen) – Herstructureringen (splitsing, fusie, overname, participatie) – Bestuursaansprakelijkheden – Aandeelhouders- & vennootschapsgeschillen – Begeleiding van ondernemingen in moeilijkheden, doorstarts – Samenwerkingsverbanden tussen aandeelhouders (bijv. participatie-, joint venture en aandeelhoudersovereenkomsten) – Commerciële- en handelscontracten – Overgang van onderneming – Due diligence onderzoeken – Geschillen in de onderneming (corporate litigation)

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Ondernemingsrecht
– Insolventierecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

072-303 2000

Onze mensen

Het kernteam van Guido de Wit advocaten bestaat uit 6 advocaten, een operationeel manager, officemanager en pr- & communicatiemedewerker. De advocaten vertegenwoordigen de rechtsgebieden: ondernemingsrecht, arbeidsrecht, insolventierecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en onroerend goedrecht. Wij zorgen voor een zo goed mogelijke communicatie met onze cliënten en een optimale bereikbaarheid en klantvriendelijkheid.

Guido de Wit

Advocaat en eigenaar

Profiel

Erik de Boer

Advocaat

Profiel

Sjoerd Postma

Advocaat

Profiel

Mario van de Glind

Advocaat

Profiel

Esmeralda Kleine

Advocaat

Profiel

Zora Zoetmulder

Advocaat

Profiel

Romy Heynis

Juridisch Medewerker

Profiel

Esther Jonker

Operationeel Manager

Profiel

Sharon Potma

Officemanager

Profiel

Sabine de Wit – van Terwisga

PR- & Marketingmedewerker

Profiel

Advies nodig?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op
072-303 2000