Aansprakelijkheidsrecht gaat over de regels die behoren tot de vaststelling van schade en aansprakelijkheid van (rechts)personen of overheidslichamen bij een onrechtmatige daad of door een andere oorzaak.

We kennen in Nederland gelukkig nog geen Amerikaanse taferelen, maar de impact van aansprakelijkheid in onze samenleving is wel flink toegenomen. Er zijn tal van situaties te bedenken waarin u als ondernemer zelf aansprakelijk bent, bijvoorbeeld als gevolg van wanprestatie, mismanagement of het niet nakomen van gemaakte afspraken. Maar als ondernemer kunt u ook aansprakelijk zijn voor acties van uw personeel of personen die door u zijn ingeschakeld, ingehuurd of bedrijven die in uw opdracht werkzaamheden verrichten. Vaak is men onvoldoende bewust van de risico’s die er zijn of gaat daar te gemakkelijk mee om. Guido de Wit advocaten kan deze risico’s zorgvuldig voor u inventariseren en hierin adviseren en handelen. Mocht er al sprake zijn van aansprakelijkheid, dan begeleiden wij u zeer deskundig bij het op een zo goed mogelijk manier afwikkelen van het desbetreffende voorval ook wanneer het om schade gaat die u wilt verhalen.

Onze mensen

Het kernteam van Guido de Wit advocaten bestaat uit 6 advocaten, een operationeel manager, officemanager en pr- & communicatiemedewerker. De advocaten vertegenwoordigen de rechtsgebieden: ondernemingsrecht, arbeidsrecht, insolventierecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en onroerend goedrecht. Wij zorgen voor een zo goed mogelijke communicatie met onze cliënten en een optimale bereikbaarheid en klantvriendelijkheid.

Guido de Wit

Advocaat en eigenaar

Profiel

Erik de Boer

Advocaat

Profiel

Sjoerd Postma

Advocaat

Profiel

Mario van de Glind

Advocaat

Profiel

Esmeralda Kleine

Advocaat

Profiel

Zora Zoetmulder

Advocaat

Profiel

Romy Heynis

Juridisch Medewerker

Profiel

Esther Jonker

Operationeel Manager

Profiel

Sharon Potma

Officemanager

Profiel

Sabine de Wit – van Terwisga

PR- & Marketingmedewerker

Profiel

Advies nodig?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op
072-303 2000