Insolventierecht, ook wel  faillissementsrecht, gaat over het geheel van regels die betrekking hebben op (rechts)personen die niet aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen.

Een faillissement is voor een ondernemer het ergste om mee te maken. Iemand verliest de controle over zijn of haar bedrijf en het is moeilijk om emotie en ratio gescheiden te houden. In zo’n situatie is het fijn en professioneel om iemand aan uw zijde te hebben die adequaat ingrijpt. In ons team hebben wij enkele zeer ervaren advocaten die in staat zijn de schade aanzienlijk te beperken. We hebben al veel ondernemingen/ondernemers met onder andere herstructureringen geholpen en daarmee faillissementen weten te voorkomen.

Als een faillissement echter onvermijdelijk is, dan zijn wij als geen ander in staat om de (negatieve) gevolgen tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door een doorstart te onderzoeken en waar mogelijk voor u te realiseren. Wanneer er sprake is van een geschil met een geldverstrekker, een crediteur of curator, treden wij op namens u met als doel de impact van het faillissement te minimaliseren.

Onze mensen

Het kernteam van Guido de Wit advocaten bestaat uit 6 advocaten, een operationeel manager, officemanager en pr- & communicatiemedewerker. De advocaten vertegenwoordigen de rechtsgebieden: ondernemingsrecht, arbeidsrecht, insolventierecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en onroerend goedrecht. Wij zorgen voor een zo goed mogelijke communicatie met onze cliënten en een optimale bereikbaarheid en klantvriendelijkheid.

Guido de Wit

Advocaat en eigenaar

Profiel

Erik de Boer

Advocaat

Profiel

Sjoerd Postma

Advocaat

Profiel

Mario van de Glind

Advocaat

Profiel

Esmeralda Kleine

Advocaat

Profiel

Zora Zoetmulder

Advocaat

Profiel

Romy Heynis

Juridisch Medewerker

Profiel

Esther Jonker

Operationeel Manager

Profiel

Sharon Potma

Officemanager

Profiel

Sabine de Wit – van Terwisga

PR- & Marketingmedewerker

Profiel

Advies nodig?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op
072-303 2000